KELIME OYUNLARI ...... KEL iME KOYUNLARI....KELİMELİ UNLU MAMÜLLERİ..........K.ELİME OY OY OY UMA THURMAN LARI...

küllük (14 Ekim 2009) GÜN


Tekrardan merhaba sevgili küllük. Bugün yeni işim de 4. günümü geride bıraktım. İş bakımından 4. fakat gün bakımından ilk GÜN'ümdü. Şöyle ki 2 Kasım'daki kursa kadar biz başıboş koyunlar gibi dolaşıyoruz. Arada bi çoban geliyo toplanın len şuraya diyor, başlıyor kendisi için büyük ama insanlık için küçük anılarını anlatmaya.

-Birgün herşey güzel giderken bi baktım radara iki uçak kafa kafaya giricek. Hemen talimat verdim zor kurtardık valahi.

-Birgün pilotun teki bana artislik yaptı indirdim façasını aşşaaa

Öncelikle anı olması için çarpıcı birşey olması lazım. Uçak çarpmamış etmemiş yerim ben öle anıyı. Ha ikinci anımıza gelince pilota artisliğini yaptığın sırada o otomatik pilota takmış hostesi götürüyor nabeeer!

GÜN olayına gelince, yemekler berbat anılardan bıkmışız. Bişeyler yapmamız gerekiyordu. Bayan arkadaşlarımız evden bişiler yapıp getirdi ve Esenboğayı Oturan boğaya çevirdik.

Ne ilginç bir kelime "GÜN". Tarihimizde gün kavramını kocaları Hakkın rahmetine kavuşmuş Türk Teyzeleri ortaya çıkarmıştır. Genellikle yaz saati uygulamasından yararlanan bu teyzeler, günün uzunluğundan yararlanır, akşama doğru ise okulundan kafa bi dünya şeklinde çıkan üniversite öğrencilerinin korkulu rüyası olurlar. Otobüste uyuma numarası yapıcam diye boynum kireçlendi yahu!

Herhafta birinde toplanılır, tuzlu tatlı bır cok cesıt mideye goturulur. Bazı günlerde ise gerdan bile kırılır. Gerdan kırmak nedir yaa.

-Ayy Birsen çok yeme kız gerdanın çıkmış
-Aşkolsun Halime gerdanım kırıldı.

Oyy oyy oyy çok kötüydü devam edelim...Gün zamanlarında evsahibesinin evindeki maskülen tipler herhangi bir yere sürgüne gönderilir. İtiraz halinde evin sessiz insanı anneler bile pençelerini çıkarır. O dönemin popüler değer ölçüsü ne ise herkes tarafından evsahibesine verilir. Genelde bu Altın olur. Asıl olay sadece 5-10 dakika sürerken yan olaylara bütün gün harcanılır. Ha bu durumda sürgündeki erkekler vatan hasreti çekerken, toprak altındakilerin sızlayan kemiklerinin üstünden kaaaaç GÜN geçmiştir...

Oooooo yarın iş var küllük. Yarın yine hangi boş gezenin kalfası olsam....

Hiç yorum yok: